Krupicové bábovičky recept


Krupicové bábovičky recept.

Krupicové bábovičky jsou jednoduchý a rychlý dezert, který oceníte pro jeho jednoduchost a skvělou chuť. Základem jsou klasické suroviny, které máte většinou doma.

Ingredience
Na těsto budete potřebovat 100 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g krupice, 1/2 prášku do pečiva a trochu mléka podle potřeby.

Recept
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s cukrem utřete do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně míchejte. V jiné misce smíchejte mouku, krupici a prášek do pečiva. Suchou směs postupně za stálého míchání přidávejte do máslové směsi. Pokud je těsto příliš tuhé, dolijte trochu mléka, aby bylo hladké a dobře se s ním pracovalo.

Nalijte těsto do vymazaných a moukou vysypaných formiček na bábovičky. Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut nebo dozlatova. Hotové bábovičky nechte chvíli vychladnout v formě, a pak je opatrně vyklopte.

Tipy
Pro větší rozmanitost můžete do těsta přidat vanilkový cukr nebo kůru z jednoho citronu, což dodá bábovičkám příjemnou vůni a chuť. Bábovičky můžete po upečení pocukrovat moučkovým cukrem nebo polevat čokoládovou polevou. Při servírování mohou být krásně doplněny šlehačkou nebo čerstvým ovocem.
Jako vhodný nápoj k podávání s krupicovými bábovičkami se hodí například káva nebo čaj podle individuálních preferencí.