Krupicová s hráškem recept


Krupicová s hráškem recept.

Krupicová kaše s hráškem je jednoduché, rychlé a nutričně vyvážené jídlo, které se hodí jak na oběd, tak na večeři. Zde je postup, jak si připravit krupicovou kaši s hráškem včetně ingrediencí a tipů pro dokonalý výsledek.

Ingredience
- 1 šálek krupice
- 3 šálky vody nebo zeleninového vývaru
- 1 šálek mraženého hrášku
- 1 malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (například petrželka nebo pažitka)

Recept
1. Na středně velké pánvi na středně vysokém ohni rozehřejte olivový olej.
2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
3. Přidejte krupici a za stálého míchání ji opékejte asi dvě minuty, dokud se lehce nezabarví.
4. Přilijte vodu nebo zeleninový vývar. Nechte směs přijít k varu, poté mírně snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud krupicová kaše nezačne houstnout.
5. Po zhruba 10 minutách přidejte mražený hrášek, osolte, opepřete a začleňte ho do kaše. Vařte dalších 5 minut, dokud hrášek nezměkne.
6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Před podáváním nechte krupicovou kaši s hráškem chvíli odstát, aby se chutě spojily.

Tipy pro dokonalý výsledek
- Můžete přidat trochu másla nebo smetany pro krémovější konzistenci.
- Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar.
- Krupicovou kaši můžete obohatit o další zeleninu podle sezóny nebo vašich preferencí, například mrkev nebo cuketu.
- Přidání čerstvých bylinek nejen zlepší vzhled vašeho jídla, ale také přidá svěží chuť.
- Pro pikantnější variantu můžete přidat špetku červené papriky nebo čerstvě nasekaný čili papričku.

Tento jednoduchý a pohodový recept na krupicovou kaši s hráškem je skvělým způsobem, jak zahrnout zdravou zeleninu do vašeho jídelníčku, a zároveň si pochutnat na sýtem a uspokojivém jídle.