Krupicová polévka recept
Na přípravu krupicové polévky budete potřebovat následující ingredience: voda nebo vývar, krupice, máslo, vejce, sůl a petrželka na ozdobu.
Pro přípravu krupicové polévky postupujte takto: Nejprve si připravte hrnec, do kterého nalijete vodu nebo vývar. Tento základ přiveďte k varu. Mezitím si v misce rozšlehejte vejce s krupicí, dokud směs nezíská jednolitou konzistenci. Jakmile je voda nebo vývar ve vroucím stavu, pomalu za stálého míchání vmíchejte směs krupice a vejce do hrnce. Vařte na mírném ohni, dokud polévka nezhoustne. Během vaření pravidelně míchejte, aby se krupice neslepovala a polévka byla hladká.
Na závěr polévku dochuťte špetkou soli a kouskem másla pro jemnější chuť. Podávejte teplou, ozdobenou nasekanou petrželkou.
Tipy pro dokonalou krupicovou polévku: Použijte kvalitní máslo pro lepší chuť a nezapomeňte polévku průběžně míchat, aby byla opravdu hladká a bez hrudek. Pokud máte rádi více krémovou konzistenci, můžete do polévky přidat trochu smetany. Pro zvýraznění chuti můžete použít také zeleninový nebo kuřecí vývar místo vody.