Krupicová bábovka recept


Krupicová bábovka recept.

Ingredience potřebné pro krupicovou bábovku zahrnují 200 g krupice, 200 g hladké mouky, 200 g cukru, 4 vejce, 250 ml mléka, 250 ml oleje, 1 prášek do pečiva a vanilkový cukr pro chuť. Můžete přidat i citronovou kůru pro osvěžující aroma.

Recept na přípravu krupicové bábovky je poměrně jednoduchý. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte krupici, hladkou mouku a prášek do pečiva. Ve vedlejší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně přilévejte olej a mléko a nakonec přidejte vanilkový cukr a citronovou kůru. Směsi spojte a důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto. Formu na bábovku vymažte olejem a vysypte moukou. Do připravené formy vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut. Hotovost bábovky ověřte špejlí nebo dřevěným špejlem – pokud je po vytažení čisté, bábovka je hotová.

Tipy pro dokonalou krupicovou bábovku:
- Pro ještě jemnější strukturu těsta můžete krupici předem namočit v mléce a nechat asi 30 minut odstát.
- Přidáním citronové kůry nebo pomerančové kůry do těsta získáte svěží chuť, která skvěle doplní sladkost bábovky.
- Pokud máte rádi ořechy, můžete do těsta přidat nasekané ořechy nebo mandle pro extra křupavost.
- Pro dokonalý vzhled a chuť můžete hotovou bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou.