Krupičné noky recept


Krupičné noky recept.

Ingredience pro krupičné noky zahrnují mléko, krupici, máslo, vejce a špetku soli.

Recept začíná tím, že se v kastrůlku přivede mléko k varu spolu s máslem a solí. Jakmile začne mléko vařit, přisype se krupice a míchá se, dokud směs nezhoustne. Po uvaření se nechá krupičná kaše trochu vychladnout a poté se do ní vmíchá vejce. Směs se následně nechá odpočinout, aby byla pevnější a lépe se s ní pracovalo.

Pro tvarování noků se často používá lžíce nebo noky lze tvarovat dvěma lžícemi do oválného tvaru. Tyto se pak opatrně pokládají do vroucí osolené vody. Vaří se několik minut, dokud není noky vyplavou na povrch. Pak se vyjmou šumákem a odkapou.

Mezi tipy pro úspěšnou přípravu krupičných noků patří, že je důležité krupici dobře uvařit, aby byla směs dostatečně pevná a nelepila se. Noky mohou být podávány jako příloha k masu nebo polévkám. Mohou být také osmaženy na pánvi pro křupavější povrch. Je také možné do těsta přidat bylinky nebo koření pro obohacení chuti.