Křupavý bůček na hruškách a badyánu recept.
Křupavý bůček na hruškách a badyánu je skvělým jídlem, které kombinuje sladkost hrušek s aromatickým badyánem a šťavnatým bůčkem. Toto jídlo je ideální pro chladnější dny a jistě potěší všechny milovníky masa.
Ingredience
- 1 kg bůčku s kůží
- 4 hrušky
- 1 lžička mletého badyánu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Recept
1. Začněte předehřátím trouby na 200 stupňů Celsia.
2. Bůček umyjte a osušte. Na kůži udělejte ostrým nožem hluboké zářezy ve formě mřížky.
3. Maso osolte, opepřete a potřete mletým badyánem. Nezapomeňte koření vtírat i do zářezů.
4. Hrušky oloupejte, vyjměte jádra a nakrájejte na čtvrtky.
5. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte nakrájené hrušky a pokapejte je trochou olivového oleje.
6. Na hrušky položte marinovaný bůček kůží nahoru.
7. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 90 minut. Během pečení můžete maso občas pokapat vypečenou šťávou.
8. Po upečení nechte bůček chvilku odpočinout před krájením.
Tipy
- Pro ještě křupavější kůrku bůček během posledních 20 minut pečení zvýšíte teplotu na 220 stupňů C a sledujte, aby se kůže nepřipálila.
- Jako přílohu můžete podávat třeba bramborové knedlíky nebo jen čerstvý chléb, který skvěle doplní šťávy a chutě z pečení.
- Pokud máte rádi více kořeněné, přidejte k badyánu ještě trochu mletého kmínu nebo chilli.