Křupaví ořechoví šnečci recept.
Křupaví ořechoví šnečci jsou lahodným pečivem, které se hodí k snídani, svačině nebo jako doplněk k odpolední kávě či čaji. Příprava není složitá a výsledek stojí za to. Níže naleznete potřebné ingredience, postup přípravy a několik tipů, jak dosáhnout dokonalého výsledku.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 70 g cukru
- 1 balíček sušeného droždí (7g)
- 1 vejce
- 100 g másla
- špetka soli
- 200 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 vejce na potření
- trocha mléka
Recept:
1. V míse smíchejte hladkou mouku, sušené droždí a špetku soli.
2. V malém hrnci zahřejte mléko s cukrem a máslem, dokud se máslo nerozpustí a směs je vlažná.
3. Vlažnou mléčnou směs přilijte do mísy s moukou. Přidejte vejce a hněťte, dokud těsto není hladké a pružné. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu mléka.
4. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5. Mezitím smíchejte mleté ořechy, moučkový cukr a skořici.
6. Kynuté těsto rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na obdélník o tloušťce asi 5 mm.
7. Rozválené těsto potřete směsí ořechů a pevně jej srolujte.
8. Srolované těsto nakrájejte na šnečky široké asi 2 cm.
9. Šnečky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 15 minut kynout.
10. Poté šnečky potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s trochou mléka.
11. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud nejsou zlatavé.
Tipy:
- Pro extra křupavost můžete před pečením posypat šnečky hrubým cukrem nebo ořechovými kousky.
- Pokud máte rádi vlhčí šnečky, můžete do náplně přidat trochu medu nebo javorového sirupu.
- Šnečky lze také před pečením potřít rozpuštěným máslem pro bohatší chuť.
- Po upečení nechte šnečky chvilku odpočinout na plechu, než je přendáte na mřížku k úplnému vychladnutí.
Užijte si přípravu a hlavně chuť těchto křupavých ořechových šnečků!