Křupavé pikantní rybí kousky recept.
- Ingredience
- 500g filetů z bílé ryby (např. treska, tilapie)
- 100g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky cayenne pepře (nebo podle chuti)
- 1 lžička česnekového prášku
- 200 ml piva nebo sody (pro lehčí těsto)
- Olej pro smažení
- Recept
1. V hluboké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, mletou papriku, černý pepř, cayenne pepř a česnekový prášek.
2. Postupně přilévejte pivo nebo sodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto by mělo mít konzistenci husté smetany.
3. Filety ryb omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
4. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte dostatek oleje pro smažení.
5. Kousky ryby obalte v těstě a opatrně je vkládejte do horkého oleje. Smažte po několika kusech, aby se nepřilepily k sobě.
6. Smažte z každé strany 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavě křupavé.
7. Hotové kousky vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Tipy
- Pro extra křupavost můžete před smažením obalit kousky ryby v troše mouky nebo kukuřičného škrobu.
- Pikantní rybí kousky jsou vynikající s domácí tatarskou omáčkou nebo čerstvým citronovým džusem.
- Pokud preferujete méně pikantní variantu, můžete snížit množství cayenne pepře nebo ho úplně vynechat.
- Pivo v těstě můžete nahradit sodou pro jemnější chuť, ale pivo dodá těstu zajímavější aroma.