Křupavé bramboráky se zelným salátem recept.
**Ingredience pro bramboráky:**
Brambory, mouka, vejce, mléko, česnek, sůl, pepř, majoránka, olej na smažení
**Ingredience pro zelný salát:**
Bílé zelí, mrkev, jablko, cibule, bílý vinný ocet, cukr, sůl, pepř, olej
**Recept na bramboráky:**
Brambory nastrouhejte na jemno a dobře je vymačkejte, aby se zbavily přebytečné vody. Přidejte mouku, rozšlehaná vejce, trochu mléka, nastrouhaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Vše dobře promíchejte, aby vznikla směs, kterou lze tvarovat. Na pánvi rozpalte olej a lžící kladte směs, kterou rozploštíte na bramborák. Smažte z obou stran dozlatova.
**Recept na zelný salát:**
Zelí, mrkev a jablko nastrouhejte na tenko. Cibuli nakrájejte na jemno. Ve větší misce smíchejte zelí, mrkev, jablko a cibuli. Do menší misky připravte zálivku z vinného octa, cukru, soli, pepře a oleje a dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zálivku přelijte přes zeleninu a vše dobře promíchejte. Nechte chvíli odležet, aby se chutě spojily.
**Tipy:**
1. Bramboráky jsou nejlepší hned po upečení, kdy jsou křupavé. Pokud je potřebujete udržet teplé, položte je na plech a udržujte v troubě při nízké teplotě.
2. Pro intenzivnější chuť můžete do bramboráků přidat trochu nastrouhaného sýra.
3. Zelný salát bude chutnější, když ho necháte alespoň hodinu v lednici odležet, aby se chutě pořádně propojily.
4. Experimentujte s přidáním dalších ingrediencí do zelného salátu, jako jsou ořechy nebo semínka pro extra křupavost.