Krkovička s medvědím česnekem recept.
Ingredience:
- 1 kg krkovice
- 100 g medvědího česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky soli
- 1 lžička černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce medu
Recept:
1. Krkovici omyjte a osušte. V mise smíchejte olivový olej, jablečný ocet, sůl, pepř a med. Česnek oloupejte, nadrobno ho nakrájejte a přidejte do marinády.
2. Medvědí česnek opláchněte, osušte a nasekejte. Přidejte ho do marinády.
3. Krkovici vložte do marinády a z každé strany ji dobře potřete. Nechte maso marinovat alespoň 2 hodiny v chladničce, ideálně přes noc.
4. Předehřejte troubu na 180°C. Maso vložte do pekáčku a pečte přibližně 90 minut. Během pečení maso několikrát potřete vypečenou šťávou.
5. Hotovou krkovici nechte před krájením odpočinout asi 10 minut.
Tipy:
- Pro intenzivnější chuť medvědího česneku můžete část použít také svěže na ozdobu pokrmu před podáváním.
- K masu skvěle pasuje bramborová příloha, ať už jsou to pečené brambory, bramborová kaše nebo bramborové knedlíky.
- Pokud chcete krkovici udělat na grilu, postupujte stejně s marinováním a grilujte na mírném ohni, dokud maso není hotové. Přitom maso pravidelně obracejte a potírejte marinádou.
- Zapojte svou kreativitu a experimentujte s přidáním dalších bylinek do marinády pro rozmanitější chuťové nuance.