Krevety na citronové trávě recept


Krevety na citronové trávě recept.

Napiš ingredience, recept a tipy v češtině. Vynechat v textu znak *. Nepiš v textu odrážky.

Ingredience

citronová tráva 4 stébla
krevety 500 g, oloupané, zbavené střívek
česnek 2 stroužky, nadrcené
čerstvý zázvor 1 malý kousek, nastrouhaný
červená paprika 1 ks, nakrájená na jemno
rybí omáčka 1 lžíce
limetka šťáva z 1 ks
cukr 1 čajová lžička
koriandr čerstvý, nasekaný, podle chuti
olej rostlinný

Recept

Citronovou trávu rozmačkejte a nakrájejte na 4 cm dlouhé kousky. Ve woku nebo na velké pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte citronovou trávu, aby se uvolnilo aroma. Po minutě přidejte nadrcený česnek, nastrouhaný zázvor a červenou papriku. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Následně přidejte krevety a smažte, dokud nezrůžoví, což obvykle trvá 3 až 4 minuty. Poté přidejte rybí omáčku, šťávu z limetky a cukr. Promíchejte a vařte další dvě minuty. Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.

Tipy
1. Citronovou trávu před použitím dobře umyjte a odstraňte vnější tvrdé listy. Využijte bílou a nejměkčí část.
2. Krevety rychle převařte, aby zůstaly šťavnaté a křehké.
3. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte k pokrmu trochu čerstvého čili nebo chilli vloček.
4. Jako přílohu podávejte jasmínovou rýži nebo čerstvé nudle, které skvěle doplní chuť krevet.