Krevetky v sýrové omáčce recept


Krevetky v sýrové omáčce recept.

Krevetky v sýrové omáčce jsou lahodným jídlem, které můžete servírovat jako hlavní chod nebo jako bohatou předkrm. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, zároveň je však dostatečně luxusní na to, aby zaujal na jakékoliv večeři.

Ingredience
250 gramů krevetek, oloupaných a zbavených střevníku
1 stroužek česneku, nadrobno nasekaný
50 gramů másla
200 ml smetany ke šlehání
100 gramů nastrouhaného parmezánu
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Několik lístků čerstvé bazalky nebo petrželky pro ozdobení

Recept
V prvním kroku rozehřejte polovinu másla v pánvi na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho dozlatova, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil. Přidejte krevetky a osmažte je zhruba 2 až 3 minuty, dokud nezačnou měnit barvu na růžovou. Poté krevetky z pánve vyjměte a odložte stranou.

Do téže pánve přidejte zbytek másla a smetanu. Nechte směs zahřát, ale nepřivádějte k varu. Přidejte nastrouhaný parmezán a míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nezačne houstnout. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Vraťte krevetky do pánve s omáčkou a promíchejte, aby byly rovnoměrně pokryté. Nechte na ohni jen tolik, aby byly krevetky prohřáté, ale nepřevařujte je.

Tipy
Podávejte s čerstvým bagetou nebo přes vařené těstoviny, jako jsou linguine nebo spaghetti. Pro zjemnění chuti můžete do omáčky přidat trochu citronové šťávy a pro pikantnější variantu trochu chilli vloček.

Toto jídlo je ideální pro rychlou večeři během týdne nebo jako součást luxusního víkendového menu. Můžete ho ozdobit čerstvými bylinkami jako je bazalka nebo petrželka, které dodají pokrmu svěžest a barvu.