Kremrole recept


Kremrole recept.

Ingredience pro těsto:
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla
- 80 ml smetany na šlehání
- Špetka soli

Ingredience pro krém:
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g cukru krystal
- 20 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml smetany na šlehání

Recept:

Těsto:
1. Do mísy prosejte hladkou mouku, přidejte špetku soli a nakrájené máslo. Ručně nebo s pomocí robotu zpracujte do hrubší drobenky.
2. Přilijte smetanu a zpracujte těsto, aby bylo hladké. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce odpočinout alespoň jednu hodinu.
3. Po odpočinutí těsto rozválejte na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Těsto nakrájejte na proužky a namotejte je na kremrollové formy.
4. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut dozlatova.

Krém:
1. Ve středně velkém hrnci smíchejte mléko s vanilkovým cukrem a přiveďte k varu.
2. V míse ručně šlehejte žloutky s cukrem do pěny. Přidejte mouku a dobře promíchejte.
3. Do mísy s žloutkovou směsí pomalu přilévejte horké mléko, stále míchejte.
4. Směs vraťte do hrnce a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne.
5. Odstavte z ohně a nechte vychladnout. Během chlazení krém občas promíchejte, aby se na povrchu nevytvořila kůrka.
6. Smetanu vyšlehejte do tuha a poté opatrně vmíchejte do vychladlého krému.

Tipy:
- Před plněním kremrole krémem se ujistěte, že jsou skořepiny i krém dobře vychlazené.
- Pokud chcete, aby byla kremrole křehčí, můžete je před plněním krémem lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
- Pro extra vanilkovou chuť můžete do krému přidat vydlabanou vanilkovou fazolku místo vanilkového cukru.
- Kremrole uchovávejte v chladničce do momentu podávání, aby zůstaly co nejvíce svěží.