Kremrole podle cukrárny Myšák recept


Kremrole podle cukrárny Myšák recept
Kremrole podle cukrárny Myšák jsou tradiční české cukrářské delicie známé svou chutí a křehkostí. Připravte si tento lahodný dezert s následujícími ingrediencemi a postupem.
Ingredience
Na těsto
Mouka pšeničná hladká
Máslo
Voda
Octa
Sůl
Na náplň
Mléko
Vanilkový cukr
Cukr krupice
Hladká mouka
Žloutky
Máslo
Na těsto nejprve smíchejte mouku s máslem, dokud směs nezačne připomínat hrubou strouhanku. Poté přidejte trochu vody, octa a špetku soli, aby těsto získalo správnou konzistenci. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte v chladničce odpočinout asi hodinu.
Následně těsto rozválejte na tenký plát a nakrájejte na pruhy. Každý pruh omotejte kolem speciální formy na kremrole (kovové trubičky) a pečte ve vyhřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.
Pro náplň si v kastrůlku přiveďte k varu mléko s vanilkovým cukrem. V míse ručně šlehajte žloutky s cukrem krupicí a hladkou moukou, dokud nezískáte hladkou směs. Tuto směs poté pomalu a za stálého míchání přilévejte do horkého mléka. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Nakonec do náplně vmíchejte máslo a nechte ji vychladit.
Pečené a vychladlé kornouty opatrně sundejte z formiček a pomocí cukrářského sáčku do nich naplňte připravený vanilkový krém. Pro extra chuť můžete kremrole posypat moučkovým cukrem.
Tip Když těsto na kremrole zpracováváte, snažte se ho co nejméně míchat po přidání vody. Těsto by mělo zůstat co nejvíce křehké a listové. Kremrole jsou nejlepší čerstvé, ale můžete je uchovávat i několik dní v chladničce.