Krémové nadívané žampiony recept


Krémové nadívané žampiony recept.

Ingredience pro krémové nadívané žampiony:

- Velké žampiony, cca 12 kusů
- 200 gramů smetanového sýra
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 gramů strouhaného parmezánu
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo pažitka)

Recept na přípravu krémových nadívaných žampionů:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Žampiony pečlivě očistěte a odstraňte nožičky. Nožičky nasekejte nadrobno.
2. Na pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a přidejte nasekanou cibuli. Restujte do zlatova, přibližně 5 minut. Přidejte nasekané nožičky žampionů a česnek, smažte dalších 5 minut. Ochutnejte solí a pepřem.
3. Odstavte směs z ohně a v míse ji smíchejte se smetanovým sýrem a většinou parmezánu. Důkladně promíchejte.
4. Kloboučky žampionů naplňte připravenou směsí. Každý žampion posypte zbylým parmezánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, než žampiony zezlátnou.
6. Před podáváním ozdobte čerstvými bylinkami.

Tipy pro dokonalé krémové nadívané žampiony:

- Pro extra křupavý povrch můžete před koncem pečení žampiony zapéct pod grilem asi 2 minuty.
- Pokud chcete recept udělat veganský, použijte veganský smetanový sýr a parmazán.
- Přidání drobně nasekaných ořechů nebo slaniny do náplně přidá zajímavou texturu a chuť.
- Tento recept můžete doplnit i o další druhy sýrů, jako je například gorgonzola nebo cheddar, pro pestřejší chuť.
- Podávejte jako předkrm nebo s čerstvým salátem jako lehký hlavní chod.