Krémová polévka s kerblíkem recept
Ingredience na krémovou polévku s kerblíkem zahrnují máslo, cibuli, brambory, zeleninový vývar, smetanu, kerblík, sůl a pepř.
Recept začíná tím, že na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a chvíli restujeme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Vše rozmixujeme na hladký krém a přivedeme k varu. Přidáme smetanu a nakrájený kerblík, dochutíme solí a pepřem. Necháme projít varem a ihned podáváme.
Tipy pro dokonalou krémovou polévku s kerblíkem: Polévku můžete zjemnit přidáním více smetany nebo ji naopak pro lehčí verzi nahradit mlékem. Kerblík přidejte do polévky až na závěr, aby si zachoval svou svěžest a barvu. Pro intenzivnější chuť můžete do polévky přidat česnek nebo trochu muškátového oříšku.