Křehké rohlíčky z Claudie recept.
Křehké rohlíčky z Claudie jsou tradičním a velmi oblíbeným pečivem, které se může zdát složité na přípravu, ale ve skutečnosti je to jednodušší, než by se mohlo zdát. Důležité je dodržet správný postup a mít kvalitní ingredience. Zde je recept a několik tipů, jak na ty nejlepší křehké rohlíčky.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt pro příchuť
- marmeláda nebo ořechová náplň pro náplň
- moučkový cukr na posypání
Recept:
1. Nejdříve si připravte těsto. Málo změknuté máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky a vanilkový cukr nebo extrakt.
2. Do směsi přidejte hladkou mouku smíchanou se špetkou soli a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechejte odpočinout v lednici minimálně na hodinu.
4. Po odpočinku těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3 mm.
5. Vykrájejte kruhy, které pak rozpůlíte nebo vykrájejte rovnou malé trojúhelníky.
6. Na širší stranu trojúhelníka položte trochu náplně a zatočte do tvaru rohlíčku.
7. Předehřejte troubu na 180°C a rohlíčky pečte na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10-15 minut, dokud nebudou zlatavé.
8. Po upečení je ještě teplé obalte v moučkovém cukru.
Tipy:
- Těsto udržujte co nejvíce chladné, aby rohlíčky byly po upečení krásně křehké.
- Můžete experimentovat s různými náplněmi - klasickou marmeládou, tvarohem nebo dokonce čokoládovou náplní.
- Rohlíčky skladujte v uzavřené nádobě, aby si udržely svou křehkost.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat do těsta trochu citronové kůry.
Pamatujte, že čím více lásky a pečlivosti do přípravy vložíte, tím lepší výsledek dosáhnete. Užijte si pečení a hlavně chuť těchto tradičních a neodolatelných rohlíčků.