Křehké rohlíčky s ořechovou nádivkou recept


Křehké rohlíčky s ořechovou nádivkou recept.

K přípravě křehkých rohlíčků s ořechovou nádivkou budete potřebovat následující ingredience. Pro těsto si připravte 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce a špetku soli. Pro ořechovou nádivku potřebujete 150 g mletých ořechů, 100 g cukru moučka a 1 bílek.

Postup přípravy začíná smícháním mouky, másla, cukru moučka, vejce a soli v míse. Vypracujte hladké těsto, které následně zabalíte do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici asi hodinu.

Mezitím si připravte nádivku smícháním mletých ořechů, cukru moučka a bílku, dokud nezískáte kompaktní směs. Těsto poté vyjměte z lednice, rozválejte na pomoučněné pracovní ploše na plát silný přibližně 3 mm. Vykrajujte z něj kruhy, které rozdělíte na čtvrtiny. Na každou čtvrtinku položte malé množství ořechové nádivky a zatočte do tvaru rohlíčku.

Rohlíčky ukládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, dokud nejsou zlatavé. Po upečení nechte rohlíčky chvilku odpočinout a poté je obalte v cukru moučka.

Tipy pro dokonalé rohlíčky:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat vanilkový cukr nebo citronovou kůru.
- Při plnění těsta ořechovou nádivkou nezapomeňte nechat na okraji trochu místa, aby při zavírání rohlíčku náplň nevytékala.
- Rohlíčky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle křehké.
- Pro variaci můžete místo ořechů použít mleté mandle nebo lískové ořechy.