Křehké dvoubarevné rohlíčky recept


Křehké dvoubarevné rohlíčky recept.

Ingredience:

Pro těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- špetka soli

Pro kakaové těsto:
- 2 lžíce kakaa

Další:
- moučkový cukr na obalení

Recept:

1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přidejte změklé máslo a žloutek. Vše dobře propracujte do hladkého těsta.
2. Těsto rozdělte na dvě části. Do jedné z nich zapracujte kakao, abyste získali kakaové těsto.
3. Oba druhy těsta nechte v chladničce odpočinout alespoň hodinu zabalené v potravinové fólii.
4. Po odpočinutí rozdělte každé těsto na menší kousky a z každého utvořte váleček. Poté vezměte jeden váleček bílého a jeden kakaového těsta a spojte je dohromady, lehce je protáhněte a zkrouťte, abyste vytvořili dvoubarevný efekt.
5. Zkroucené válečky formujte do tvaru rohlíčků a kladte na plech vyložený pečicím papírem.
6. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte rohlíčky 10-12 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
7. Po upečení nechte rohlíčky chvíli vychladnout, pak je ještě teplé obalte v moučkovém cukru.

Tipy:
- Pro extra křehkost ujistěte se, že máslo je před zpracováním těsta dobře změklé.
- Rohlíčky obalujte v cukru, když jsou ještě teplé, lépe se k nim cukr přichytí.
- Pokud chcete, aby byly rohlíčky více kakaové, můžete přidat více kakaa do těsta. Jen pamatujte, že to může trochu ovlivnit konzistenci, tak možná bude potřeba upravit množství mouky.
- Těsto můžete připravit i den předem a nechat ho odpočinout v chladničce přes noc, bude se s ním pak lépe pracovat.