Královská sekaná recept


Královská sekaná recept.

Královská sekaná je výtečný pokrm, který osloví každého milovníka dobrého jídla. Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat následující ingredience:

- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 150 g strouhanky
- 2 lžíce hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- 100 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 hrnek hovězího vývaru

Recept na přípravu královské sekané:

1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Na pánvi na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Nechte chvíli vychladnout.
3. V míse smíchejte mleté maso, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, mléko, strouhanku, hořčici, sůl, pepř, majoránku a mletou papriku. Důkladně promíchejte.
4. Masovou směs vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem nebo lehce vymazaného olejem. Formujte do tvaru bochníku.
5. Na povrch sekané poklaďte tenké plátky slaniny.
6. Sekanou pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Během pečení sekanou občas přelijte hovězím vývarem, aby zůstala šťavnatá.
7. Hotovou sekanou nechte před podáváním chvíli odpočinout.

Tipy pro dokonalou královskou sekanou:

- Pro ještě šťavnatější sekanou přidejte do směsi trochu nakládaných okurek nebo paprik, které dodají pikantní chuť.
- Místo pečení v pekáči můžete sekanou zabalit do alobalu, čímž zajistíte, že bude mimořádně šťavnatá.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem pro dokonalý gastronomický zážitek.
- Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, posledních 10 minut pečení zvyšte teplotu na 200 stupňů Celsia a sekanou pečte bez přikrytí.

Tento tradiční český pokrm si určitě zamilujete nejen pro jeho výbornou chuť, ale i pro jednoduchost přípravy.