Králičí stehno na rozmarýnu recept.
Ingredience:
- 4 králičí stehna
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Recept:
1. Králičí stehna omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Rozmarýn opláchneme a nasekáme.
2. V misce smícháme olivový olej, rozmarýn, česnek, sůl a pepř. Králičí stehna do směsi vložíme a z každé strany dobře potřeme. Necháme marinovat přibližně 30 minut, ideálně však přes noc v lednici pro lepší chuť.
3. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Stehna vyjmeme z marinády a umístíme na pekáč. Přelijeme zbylou marinádou.
4. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 45 minut dozlatova a do měkka. Během pečení můžeme stehna občas přelít vypečenou šťávou pro lepší šťavnatost.
5. Hotová stehna podáváme s vaší oblíbenou přílohou.
Tipy:
- Před podáváním nechte maso chvíli odpočinout, bude šťavnatější.
- Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory, batáty nebo lehký salát.
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť rozmarýnu, přidejte do marinády rozmarýnu více.
- Marinovat můžete nejen přes noc, ale i 24 hodin pro ještě intenzivnější chuť.
- Pro ještě křupavější kůrčičku můžete v posledních minutách pečení zapnout gril.