Králičí polévka recept


Králičí polévka recept.

Ingredience pro králičí polévku zahrnují králičí maso, cibuli, mrkev, petrželovou nať, celer, sůl, pepř a vodu. Někdy se přidávají i další koření dle chuti, jako je bobkový list nebo nové koření.

Pro přípravu králičí polévky nejprve očistěte a nakrájejte zeleninu na menší kousky. Králičí maso důkladně umyjte a vložte do velkého hrnce. Přidejte nakrájenou zeleninu, zalijte vodou a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu a nechte polévku pomalu vařit. Během vaření odstraňujte pěnu, která se tvoří na povrchu. Polévku dochuťte solí a pepřem a přidejte koření podle chuti. Vařte, dokud maso není měkké a zelenina uvařená.

Jako tip pro zvýraznění chuti můžete před vařením maso krátce orestovat na troše oleje dozlatova. To dodá polévce hlubší aroma a chuť. Podávejte s čerstvým pečivem nebo s houskovým knedlíkem.