Králičí kapsy recept


Králičí kapsy recept.

Králičí kapsy jsou chutný a originální pokrm, který může obohatit každý slavnostní stůl. Zde je návod, jak tento lahodný recept připravit.

- Ingredience:
- 4 králičí stehna
- 200 g pršutu nebo šunky
- 200 g houbové směsi (ideálně lesní houby)
- 2 lžíce hořčice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml bílého suchého vína
- Sůl a pepř dle chuti
- Rozmarýn nebo tymián pro dochucení
- Oliva olej

- Postup přípravy:
1. Nejprve připravíme králičí stehna. Omyjeme je a osušíme. Poté každé stehno nařízneme tak, aby se dalo naplnit, ale pozor, aby se neroztrhlo.
2. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
3. Na pánvi na troše olivového oleje zpěníme cibuli a česnek. Přidáme houby a restujeme do změknutí. Směs osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
4. Předehřejeme troubu na 180 °C.
5. Každé králičí stehno potřeme uvnitř hořčicí, naplníme houbovou směsí a kousek pršutu nebo šunky. Stehna poté pevně zavřeme pomocí kuchyňského provázku nebo špejlí.
6. Naplněná stehna osolíme, opepříme a v pánvi na olivovém oleji z obou stran krátce opečeme.
7. Opečená stehna přesuneme do pekáčku, přidáme rozmarýn nebo tymián a podlijeme vínem a trochou vody. Pečeme přikryté asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.
8. Po upečení maso vyjmeme a šťávu z pekáče přelijeme do menšího hrnce. Přidáme smetanu a na mírném ohni redukujeme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
9. Králičí kapsy podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou, například pečenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

- Tipy:
- Králičí maso je velmi jemné a šťavnaté, důležité je maso nepřesušit. Sledujte, aby maso bylo během pečení dostatečně vlhké.
- Experimentujte s náplní do králičích kapes. Můžete přidat například sušená rajčata, různé druhy sýrů nebo jiné druhy houbových směsí.
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete do omáčky přidat trochu dijonské hořčice nebo kapičku truffle oleje.

Králičí kapsy jsou výtečným pokrmem, který potěší nejen na slavnostním stolu. S trochou trpělivosti a láskou k vaření vytvoříte skvělý a nevšední pokrm, kterým ohromíte své blízké.