Králičí hřbet v hořčičné omáčce recept


Králičí hřbet v hořčičné omáčce recept.

**Ingredience:**
- 1 králičí hřbet
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 200 ml smetany na vaření
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 100 ml vývaru (buď zeleninového nebo kuřecího)
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- Čerstvé bylinky pro ozdobení (např. petrželka nebo tymián)

**Recept:**
1. Králičí hřbet očistěte a osušte. Osolte a opepřete z obou stran.
2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a králičí hřbet z obou stran krátce opečte, dokud není kůže zlatavá. Poté ho vyjměte a dejte stranou.
3. Na téže pánvi přidejte trochu oleje a zpěť na ni vhoďte nadrobno nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne.
4. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a restujte další 1-2 minuty.
5. Poté přidejte hořčici a smetanu a dobře promíchejte.
6. Do směsi přilijte vývar, promíchejte a vrátíme králičí hřbet zpět na pánev.
7. Přikryjte poklicí a na mírném ohni dusíme asi 45 minut, dokud maso není měkké. Během vaření můžete omáčku ochutnávat a podle potřeby dochutit solí a pepřem.
8. Po uvaření nechte maso krátce odpočinout mimo omáčku, pak ho nakrájejte a podávejte polité omáčkou.
9. Jako garnituru můžete použít čerstvé bylinky.

**Tipy:**
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť, můžete přidat více dijonské hořčice.
- K tomuto jídlu se skvěle hodí jako příloha jak bramborové knedlíky, tak i pečené brambory nebo rýže.
- Pro ještě bohatší chuť omáčky můžete přidat do směsi před dusením lžíci brandy nebo bílého vína.
- Pokud dáváte přednost hustší omáčce, můžete ji zahustit lžičkou kukuřičného škrobu rozpuštěného v troše vody, přidanou na závěr vaření.
- Nezapomeňte králičí maso nechat před krájením chvíli odpočinout, aby bylo šťavnaté a měkké.