Krabí kremrole recept


Krabí kremrole recept.

Krabí kremrole jsou lahodnou předkrmovou specialitou, která kombinuje jemnost krabího masa s křupavostí listového těsta. Pokud hledáte zajímavý a chutný způsob, jak překvapit své hosty, krabí kremrole jsou skvělou volbou. Zde je návod, jak je připravit.

Ingredience
- 200 g krabího masa
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce
- 100 g smetanového sýra
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- Šťáva z půlky citronu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Několik snítek pažitky nebo jarní cibulky na ozdobu

Recept
1. Rozehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Rozválíte listové těsto na tenkou vrstvu a pomocí ostrého nože nebo vykrajovátka vykrajujte dlouhé proužky o šířce přibližně 2 cm.
3. Pokud máte, obalte proužky těsta kolem kónických forem na kremrole. Nechte trochu místa mezi jednotlivými závity, aby těsto mohlo dobře propečt.
4. Přendejte formy s těstem na plech pokrytý pečicím papírem.
5. Vejce rozklepněte a rozšlehejte. Pomocí štětce potřete proužky těsta.
6. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut nebo dokud těsto nezíská zlatavou barvu.
7. Mezitím si připravte náplň. V míse smíchejte krabí maso, smetanový sýr, majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Dochutíte solí a pepřem.
8. Ochucenou směs dejte do cukrářského sáčku.
9. Jakmile jsou kremrové trubičky upečené a vychladlé, vyjměte je z forem.
10. Naplňte každou trubičku krabí směsí.
11. Na závěr ozdobte nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Tipy
- Pro extra křupavost můžete před pečením posypat těsto semínky, například sezamem nebo mákem.
- Krabí maso můžete nahradit i jiným mořským plodem, jako jsou krevety nebo losos.
- Pokud chcete opravdu vyniknout, můžete do náplně přidat trochu jemně nasekaného čerstvého kopru nebo koriandru pro svěží chuť.

Krabí kremrole jsou ideální jako součást slavnostního občerstvení nebo jako působivý předkrm na večírku. Jejich příprava není příliš složitá, ale efekt a chutě jsou opravdu úžasné.