Kovářské sýrové hřebíky recept
Kovářské sýrové hřebíky jsou jednoduché a chutné chuťovky, které si oblíbíte pro jejich křupavost a sýrovou chuť.
Ingredience:
250 g hladké mouky
250 g strouhaného sýra (ideálně tvrdý typ jako Gouda nebo Eidam)
250 g másla
2 žloutky
1 lžička soli
1 lžička papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžíce hořčice
1 lžíce mléka pro potření
Recept:
Nejprve si připravte velkou míchací mísu, do které vsypete hladkou mouku, strouhaný sýr, sůl, papriku a černý pepř. Všechny suché ingredience důkladně promíchejte. Přidejte změklé máslo, žloutky a hořčici. Vše rukama promíchejte a zpracujte do hladkého těsta. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky.
Z těsta vytvořte dlouhé válečky o průměru asi 1,5 cm a nakrájejte na menší kousky, které budou připomínat hřebíky. Předehřejte si troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
Uložte na plech vytvarované hřebíky, které potřete mlékem pro krásný zlatavý vzhled. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Tipy:
Můžete experimentovat s různými typy sýrů pro změnu chuti.
Kovářské hřebíky jsou výborné jak teplé, tak studené, a skvěle se hodí k vínu nebo pivečku.
Skladujte je v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle křupavé.
Můžete si s těstem hrát a vytvářet různé tvary podle vaší fantazie.
Užijte si přípravu i pochutnání na těchto originálních sýrových pochoutkách.