Kořeněné houbové kari recept


Kořeněné houbové kari recept
Kořeněné houbové kari je lahodný pokrm, který vyniká svými bohatými chutěmi a aroma. Zde je postup, jak si tento pokrm připravit doma.
Ingredience

500 g čerstvých hub, například šampiňonů nebo žampionů
2 středně velké cibule, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, jemně nasekané
1 čerstvý červený chilli paprička, nasekaná
2 cm čerstvý zázvor, nasekaný
400 ml kokosového mléka
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička garam masaly
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Čerstvá koriandr, nasekaná na ozdobu
Rostlinný olej nebo ghee pro smažení

Recept

Na středně velké pánvi rozehřejte olej nebo ghee. Přidejte cibuli a smažte, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
Přidejte česnek, zázvor a chilli papričku a smažte další 2 minuty.
Přisypte mleté koření kurkumu, koriandr, kmín a garam masalu. Dobře promíchejte a smažte asi minutu, než se uvolní aroma koření.
Přidejte houby a promíchejte tak, aby byly rovnoměrně pokryty kořením.
Přilijte kokosové mléko a promíchejte. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte kari pomalu vařit asi 15-20 minut, dokud houby nejsou měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
Ochutnejte a případně dochuťte solí a černým pepřem.
Podávejte s posypkou čerstvého koriandru.

Tipy

Můžete použít jakýkoliv typ hub, které máte rádi nebo které jsou k dispozici.
Pro intenzivnější chuť můžete použít čerstvě mleté koření.
Pokud preferujete méně pálivé jídlo, můžete množství chilli papričky snížit nebo ji úplně vynechat.
Toto kari chutná výborně i po několika hodinách, kdy se chutě důkladněji spojí.

Tento recept na kořeněné houbové kari je skvělý způsob, jak si vychutnat bohaté a pikantní chutě indické kuchyně.