Koprové krevety s těstovinami recept.
Ingredience:
- 400 g krevet (lze použít mražené)
- 200 g těstovin (například linguine nebo spaghetti)
- 1 svazek čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 50 g strouhaného parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Recept:
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a nechte odstát.
2. Mezitím si připravte krevety. Pokud používáte mražené, nechte je důkladně rozmrazit. Oloupejte je a odstraňte střevníček.
3. Nakrájejte česnek na tenké plátky a kopřivu nasekejte na drobno.
4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm za stálého míchání orestujte česnek, aby získal zlatavou barvu. Dbejte na to, aby se nepřipálil, protože by to mohlo způsobit hořkost.
5. Do pánve přidejte krevety a restujte je z každé strany asi 2 minuty, dokud nezrůžoví. Poté je vyjměte a odložte na stranu.
6. Na tuto samou pánev přilijte smetanu na vaření, přidejte nastrouhaný parmazán a sekaný kopřiv. Nechávejte na mírném ohni, dokud se směs lehce nezahustí. Dochutíme solí a pepřem.
7. Do omáčky vmíchejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.
8. Nakonec přidejte krevety a necháte vše prohřát.
9. Podávejte teplé. Před podáváním můžete jídlo posypat ještě trochou sekaného kopru pro zvýraznění chuti.
Tipy:
- Pro lehčí variantu můžete použít místo smetany na vaření například smetanu ke šlehání s nižším obsahem tuku.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete přidat do omáčky trochu červené papriky nebo chilli.
- Tento recept můžete varirovat i s jinými druhy bylinek, jako je například petržel nebo bazalka, v závislosti na vašich preferencích.
- Ač je tento recept s krevetami, můžete ho vyzkoušet i s jinými mořskými plody, jako jsou mušle nebo kalamáry.