Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem recept.
**Ingredience**
Pro těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 75 g cukru
- 1 vejce
- Špetka soli
Pro kandované citrony:
- 2 citrony
- 150 g cukru
- 150 ml vody
Pro citronový krém:
- 150 ml citronové šťávy (zhruba 3-4 citrony)
- 1 lžíce citronové kůry
- 100 g cukru
- 4 vejce
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 50 g másla
**Recept**
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli. Přidejte na kousky nakrájené studené máslo a rukama vmíchejte do mouky, až vznikne drobenka. Přidejte vejce a zpracujte těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte chladit do lednice na 30 minut.
2. Mezitím si připravte kandované citrony. Citrony důkladně umyjte, nakrájejte na tenká kolečka a odstraňte semínka. V kastrůlku přiveďte k varu vodu s cukrem a přidejte citronová kolečka. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nejsou citrony měkké. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
3. Předehřejte troubu na 180°C. Vyválejte těsto a vložte do formy na koláč. Těsto propíchejte vidličkou a pečte asi 10 minut.
4. Připravte citronový krém. Ve středním hrnci smíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru, cukr, vejce a kukuřičný škrob. Na mírném ohni míchejte, dokud směs nezhoustne. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo, dokud není hladký.
5. Na předpečený koláčový korpus rovnoměrně rozložte citronový krém. Na krém pokládejte kandovaná citronová kolečka.
6. Pečte v předehřáté troubě dalších 20 minut, dokud není krém pevný a korpus zlatavý.
7. Nechte koláč před podáváním úplně vychladnout.
**Tipy**
- Pro intenzivnější citronovou chuť přidejte do těsta nebo krému trochu citronové kůry.
- Pokud chcete, aby byly kandované citrony méně hořké, před vařením v cukrovém sirupu je můžete na 1 minutu povařit ve vodě a pak vodu slijte.
- Koláč je dokonalý s kopcem šlehačky nebo kuličkou vanilkové zmrzliny.