Koláč s bílou čokoládou recept


Koláč s bílou čokoládou recept.

Ingredience pro koláč s bílou čokoládou:

- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 200 g bílé čokolády
- 100 g másla
- 4 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli

Recept:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo s bílou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni nebo na mírném ohni a nechte mírně vychladnout.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3. Ve středně velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, poté přidejte vanilkový extrakt a mírně vychladlou směs bílé čokolády s máslem. Dobře promíchejte.
4. Postupně přidávejte směs s moukou do tekuté směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Připravené těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na koláč.
6. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud není koláč pevný na dotek a špejle vložená do středu vyjde čistá.
7. Nechte koláč vychladnout v formě, poté ho vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo sušeného ovoce.
- Aby byl koláč vláčnější, můžete přidat do těsta malý jogurt nebo smetanu.
- Pro dekoraci použijte rozpuštěnou bílou čokoládu, kterou přelijte přes vychladlý koláč, nebo posypte moučkovým cukrem.
- Pokud máte rádi kombinaci chutí, zkuste do těsta přidat malinovou nebo jinou ovocnou marmeládu.