Kokosový piškot recept


Kokosový piškot recept.

Ingredience pro kokosový piškot:
mouka pšeničná hladká 200 g
cukr krupice 150 g
mléko 200 ml
olej slunečnicový 100 ml
kokos strouhaný 100 g
prášek do pečiva 1 baleníček
vanilkový cukr 1 baleníček

Recept pro přípravu kokosového piškotu:
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Poté si vezmeme velkou míchací mísu, do které prosijeme mouku spolu s práškem do pečiva. Přidáme cukr krupice, vanilkový cukr a strouhaný kokos, a vše dobře promícháme. V jiné míse smícháme mléko s olejem a tuto tekutou směs postupně přiléváme do suchých ingrediencí. Vše důkladně promícháme, abychom získali hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, nebo dokud není piškot zlatavý a test na špejli vyjde čistý. Po upečení necháme piškot chvíli vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi, pak jej vyklopíme a necháme úplně vychladnout na mřížce.

Tipy pro dokonalý kokosový piškot:
Před přidáním tekuté směsi do suchých ingrediencí se ujistěte, že jsou všechny sypké suroviny dobře promíchané. To pomůže rovnoměrně rozložit chutě a zamezí vzniku hrudek. Piškot bude ještě lahodnější, pokud do těsta přidáte kůru z jednoho biocitronu, což dodá svěží citrusový nádech. K dalšímu zvýraznění kokosové chuti můžete přidat pár kapek kokosového extraktu. Podávat můžete s čerstvým ovocem nebo s vrstvou kokosového krému.