Kokosové cukroví - vykrajované recept


Kokosové cukroví - vykrajované recept.

Kokosové cukroví je oblíbená vánoční pochoutka, která přináší do domova vůni exotiky a sladkosti. Toto cukroví je jednoduché na přípravu a může být krásným dárkem pro vaše blízké.

Ingredience:
- 250 gramů hladké mouky
- 200 gramů másla
- 100 gramů moučkového cukru
- 100 gramů strouhaného kokosu
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Recept:
1. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
2. Přidejte měkké máslo, moučkový cukr, strouhaný kokos, vejce a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň hodinu.
4. Po odpočinutí těsto vyválejte na pomoučněném povrchu na tloušťku přibližně 3 mm.
5. Vykrajujte formičkami různé tvary a ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 8-10 minut, nebo dokud cukroví nezačne zlato-hnědě zbarvovat na okrajích.
7. Po upečení nechte cukroví vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Pro ještě intenzivnější kokosovou chuť můžete do těsta přidat několik kapek kokosové esence.
- Hotové cukroví můžete obalit v moučkovém cukru nebo polevit čokoládovou polevou pro zvýšení sladkosti.
- Ujistěte se, že máte těsto dobře vychlazené, to usnadní vykrajování a cukroví si lépe udrží svůj tvar během pečení.
- Vánoční atmosféru dotvoříte, pokud cukroví zabalíte do celofánu a ozdobíte mašlí, stane se tak krásným a osobním dárkem.

Toto kokosové cukroví je nejen chutné, ale také přináší kousek exotiky do tradičního vánočního pečení. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.