Kokosky jako z cukrárny recept.
Ingredience pro kokosky jako z cukrárny zahrnují 200 gramů kokosové moučky, 180 gramů cukru krupice, 3 bílky a špetku soli. Můžete přidat i vanilkový cukr pro lepší chuť.
Recept je následovný. Nejprve vyšlehejte bílky se špetkou soli do pevné pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte lesklý a tuhý sníh. Poté opatrně vmíchejte kokosovou moučku. Pomocí dvou lžiček tvořte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsiusa asi 15 minut, nebo dokud kokosky nezezlátnou.
Tipy pro dokonalé kokosky: Ujistěte se, že bílky jsou opravdu dobře ušlehané, to je klíč k nadýchaným a lehkým kokoskám. Pečlivě sledujte kokosky v troubě, protože se mohou rychle připálit. Kokosky nechte po upečení chvíli vychladnout na plechu, než je přendáte na mřížku, aby dokonale ztuhly a nebyly příliš křehké při manipulaci.