Kokosáček recept


Kokosáček recept.

Kokosáček je tradiční české pečivo, které bývá oblíbenou svačinou nebo dezertem. Je to jednoduchý a rychlý recept, který si můžete připravit kdykoliv máte chuť na něco sladkého s kokosem. Zde je návod, jak na to.

- Ingredience
- 3 bílky
- 180 g moučkového cukru
- 200 g kokosové mouky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

- Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
2. Ve velké míse ručně šlehejte bílky, dokud nezačnou pěnit.
3. Postupně přidávejte moučkový cukr, a stále šlehejte, dokud směs nezpevní a nevzniknou tuhé špičky.
4. Jemně vmíchejte kokosovou mouku, hladkou mouku a vanilkový extrakt do bílkové směsi. Mixujte pouze do té doby, dokud nejsou ingredience spojené.
5. Pomocí dvou lžic tvarujte z těsta malé kopce a kladte je na připravený pečicí papír.
6. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut, nebo dokud kokosáčky nebudou na dotek pevné a zlatavé.
7. Nechte kokosáčky chladnout na plechu, než je přendáte na mřížku k úplnému vychladnutí.

- Tipy
- Pro ještě intenzivnější kokosovou chuť můžete přidat do těsta pár kapek kokosového extraktu.
- Pokud máte rádi čokoládu, můžete hotové kokosáčky částečně namočit do rozpuštěné čokolády a nechat ztuhnout.
- Chcete-li kokosáčky uchovat čerstvé co nejdéle, uložte je do vzduchotěsné nádoby. Vydrží tak až týden.

Tento jednoduchý recept na kokosáčky je skvělou volbou pro každého, kdo má rád kokos a hledá rychlý a nekomplikovaný dezert. Užijte si pečení!