Kofolová bábovka recept.
Pro přípravu kofolové bábovky budete potřebovat následující ingredience
mouka pšeničná hladká 300 g, cukr krupice 180 g, olej 100 ml, mléko 130 ml, kofola 70 ml, vejce 2 ks, kakao 3 lžíce, prášek do pečiva 1,5 lžičky, vanilkový cukr 1 balíček
Postup přípravy je následující
1. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2. Ve druhé míse si vyšlehejte vejce s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Do směsi s vejci postupně přilévejte olej, mléko a nakonec kofolu, a to vždy dobře promíchejte.
4. K tekuté směsi přisypte směs mouky s práškem do pečiva a nakonec přidejte kakao. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut. Hotovost bábovky ověřte špejlí či dřevěnou paličkou – ta by měla být po vytažení suchá.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou kofolovou bábovku
- Před pečením můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo čokoládové kousky pro extra chuť a texturu.
- Kofolu v receptu můžete experimentálně nahradit jiným druhem nealkoholického nápoje s perlivostí, který dodá těstu na zajímavosti.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku politá čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro lepší vizuální efekt a sladší chuť.