Kofolová bábovka recept


Kofolová bábovka recept.

Pro přípravu kofolové bábovky budete potřebovat následující ingredience

mouka pšeničná hladká 300 g, cukr krupice 180 g, olej 100 ml, mléko 130 ml, kofola 70 ml, vejce 2 ks, kakao 3 lžíce, prášek do pečiva 1,5 lžičky, vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy je následující

1. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
2. Ve druhé míse si vyšlehejte vejce s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Do směsi s vejci postupně přilévejte olej, mléko a nakonec kofolu, a to vždy dobře promíchejte.
4. K tekuté směsi přisypte směs mouky s práškem do pečiva a nakonec přidejte kakao. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
5. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
6. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40 minut. Hotovost bábovky ověřte špejlí či dřevěnou paličkou – ta by měla být po vytažení suchá.
7. Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalou kofolovou bábovku

- Před pečením můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo čokoládové kousky pro extra chuť a texturu.
- Kofolu v receptu můžete experimentálně nahradit jiným druhem nealkoholického nápoje s perlivostí, který dodá těstu na zajímavosti.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku politá čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro lepší vizuální efekt a sladší chuť.