Kniha - skládaný dort recept


Kniha - skládaný dort recept.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu skládaného dortu, zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, mléko, kypřící prášek do pečiva, a dle chuti můžete přidat kakao pro čokoládovou variantu nebo vanilkový extrakt pro vanilkový dort. Kromě toho budete potřebovat ingredience na krém, jako je máslo, cukr moučka, smetana nebo mascarpone.

Recept na skládaný dort začíná přípravou korpusu. Vejce s cukrem šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezesvětlá. Poté postupně přidávejte rozpuštěné máslo, mléko a nakonec prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pokud chcete, přidejte kakao nebo vanilkový extrakt. Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud korpus nezpění a neodtáhne se od kraje formy. Po upečení nechte korpus vychladnout.

Pro krém vyšlehejte máslo s cukrem moučka do hladka. Přidejte smetanu nebo mascarpone a šlehejte, dokud není krém hladký a vzdušný. Chcete-li, můžete do krému přidat vanilkový extrakt nebo rozpuštěnou a ochlazenou čokoládu pro čokoládovou variantu.

Korpus nakrájejte na několik vrstev. Každou vrstvu potřete krémem a skládejte na sebe. Hotový dort potřete zbytkem krému i zvenku a dle chuti ozdobte ořechy, čerstvým ovocem nebo čokoládovými hoblinkami.

Tipy pro dokonalý skládaný dort:
1. Korpusy pečte s dostatečným časovým předstihem, aby se dobře vychladily a bylo je možné snadno krájet.
2. Pro ulehčení práce s korpusy můžete použít zubní nit na jejich přesné a rovné rozkrájení.
3. Pokud máte čas a prostředky, připravte krémy v různých chutích pro obohacení celkového zážitku z dortu.
4. Dort nechte po složení alespoň pár hodin, ideálně přes noc, odpočinout v chladničce. Tím se chutě lépe spojí a dort bude stabilnější při krájení.