Knedlíky s celozrnnou moukou recept


Knedlíky s celozrnnou moukou recept.

**Ingredience:**
100 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
cca 150 ml mléka nebo vody
1/2 lžičky kypřicího prášku

**Recept:**
Nejprve smíchej oba druhy mouky s kypřicího práškem a solí. Vejce rozkvedlej a přidej do mouky. Postupně přilévej mléko nebo vodu, až vznikne hladké těsto, které se lepí na vařečku, ale je dostatečně tuhé na to, aby si udrželo tvar. Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rukama vytvořte váleček. Váleček nakrájejte na menší kousky a z každého kousku vytvarujte knedlík. Knedlíky vložte do vařící osolené vody a vařte asi 20 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch a nejsou uvařené.

**Tipy:**
Knedlíky můžete podávat jako přílohu k masovým jídlům nebo je můžete použít v polévkách. Pokud preferujete jinou konzistenci, můžete upravit poměr celozrnné a hladké mouky. Pro aromatickější variantu přidejte do těsta bylinky jako je petrželka nebo pažitka.