Knedlíky recept


Knedlíky recept.

Ingredience pro knedlíky zahrnují mouku, mléko, kvasnice, sůl, cukr, vejce a máslo. Pro začátek je třeba v teplém mléku rozmíchat droždí s trochou cukru a nechat vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, vejce, rozpuštěné máslo a nakonec kvásek. Vše důkladně zpracujeme do hladkého těsta, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na menší části. Ty tvarujeme do válců a necháme na plechu pod utěrkou ještě asi 15 minut kynout. Mezitím si připravíme velký hrnec s vodou a po dosažení varu vložíme do něj knedlíky. Vaříme zhruba 15 až 20 minut, záleží na velikosti knedlíků.

Tipy pro dokonalé knedlíky:
1. Ujistěte se, že těsto je dostatečně prokynuté, aby byly knedlíky nadýchané.
2. Při vaření knedlíků v hrnci si dejte pozor, aby voda prudce nevřela, což by mohlo knedlíky roztrhnout.
3. Knedlíky po uvaření můžete ihned podávat, jsou výborné s gulášem nebo omáčkou, ale také jen s máslem a cukrem.

Užijte si přípravu a dobré chuť!