Knedlíky na páře s povidly a anglickou slaninou recept


Knedlíky na páře s povidly a anglickou slaninou recept.

Ingredience potřebné pro přípravu knedlíků na páře s povidly a anglickou slaninou jsou následující: 200 g hladké mouky, 100 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1 lžíce cukru, 1 kostka droždí (42 g), povidla podle chuti, 200 g anglické slaniny, trochu másla a moučkový cukr na posypání.

Recept na přípravu těchto knedlíků je jednoduchý a zvládne ho každý. Začneme tím, že si připravíme kvásek. Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme v teple vzejít. V míse smícháme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme vykynutý kvásek a rozšlehané vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky, do každého vložíme lžíci povidel a obalíme těstem tak, aby byla povidla kompletně uzavřená uvnitř. Každý knedlík pak obalíme tenkým plátkem anglické slaniny.

Připravíme si parní hrnec nebo hrnec s nástavcem na vaření v páře. Knedlíky opatrně položíme na vymazaný parník (použijeme trochu másla) a dáme vařit v páře. Pára by měla být stálá, a tak vodu podle potřeby doléváme. Knedlíky vaříme zhruba 25 minut, dokud nejsou měkké a propečené.

Po uvaření knedlíky opatrně vyjmeme a servírujeme je posypané moučkovým cukrem. Jako doplněk může posloužit vanilková zmrzlina nebo jen samotná šlehačka.

Tipy pro dokonalé knedlíky: Nebojte se přidat do těsta trochu citronové kůry pro osvěžující chuť. Pokud máte rádi sladko-slané kombinace, anglickou slaninu můžete před obalením knedlíků krátce orestovat na pánvi, aby byla křupavější. A nezapomeňte, že těsto na knedlíky by mělo být vždy dobře prokynuté, takže mu dopřejte dostatek času a tepla.