Knedlíčky jaterné recept


Knedlíčky jaterné recept.

Ingredience pro jaterné knedlíčky:

- 250 g kuřecích jater
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g bílého pečiva (nejlépe staršího)
- 1 vejce
- mléko
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- majoránka
- hladká mouka pro zapracování

Recept:

1. Nejprve si připravte pečivo. Pokud používáte starší pečivo, namočte ho do mléka, aby změklo. Poté ho vymačkejte, aby z něj odkapalo přebytečné mléko.

2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na co nejjemnější kousky. V malé pánvi na troše oleje je zpěňte dozlatova.

3. Kuřecí játra umyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Poté je spolu s cibulí a česnekem rozmixujte v mixéru na jemnou hmotu.

4. V míse smíchejte rozmixované játra, vymačkané pečivo, vejce, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidejte trochu hladké mouky, aby se dobře tvarovala.

5. V rukou tvarujte z hmoty malé knedlíčky. Pokud se vám směs lepí na ruce, pomoct si můžete trochou oleje nebo vody na rukou.

6. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a opatrně do ní vkládejte knedlíčky. Vařte je cca 5-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.

7. Uvařené knedlíčky vyjměte pomocí šumáku a podávejte jako přílohu nebo do polévky.

Tipy:

- Játra můžete rozmixovat i spolu s cibulí a česnekem, abyste dosáhli ještě jemnější konzistence.
- Pro aromatickější chuť můžete do směsi přidat i trochu čerstvého petrželového listu.
- Pokud máte rádi pikantnější variantu, přidejte do směsi trochu mleté papriky nebo chilli.
- Jaterní knedlíčky jsou skvělé nejen do vývarů, ale můžete je podávat i s omáčkou, například s rajčatovou nebo smetanovou.
- Pokud se vám zdá, že je směs příliš mokrá, přidejte do ní trochu více namočeného a vymačkaného pečiva, nejen mouku. Pomůže to zachovat šťavnatost knedlíčků.