Kečupové řízečky à la Daniel recept.
Ingredience:
- 4 vepřové řízky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 50 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 4 lžíce kečupu
- olej na smažení
Recept:
1. Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Ochutíme je solí a pepřem z obou stran.
2. V malé misce rozšleháme vejce s mlékem.
3. Na dva oddělené talíře si připravíme hladkou mouku a strouhanku.
4. Každý řízek nejprve obalíme v mouce, poté ponoříme do směsi vajec s mlékem a nakonec obalíme ve strouhance.
5. Na pánvi rozehřejeme dostatek oleje. Řízky smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 3-4 minuty z každé strany.
6. Hotové řízky necháme okapat na papírových ubrouscích.
7. Každý řízek poté potřeme vrstvou kečupu. Kečup můžeme aplikovat na řízky ještě na pánvi, aby se trochu prohřál, nebo až na talíři.
Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete do směsi vajec přidat trochu chilli nebo papriky.
- Kečupové řízečky můžete podávat s bramborovou kaší nebo vařenými brambory a čerstvým salátem.
- Experimentujte s různými druhy kečupu pro změnu chuti – můžete zkusit například pikantní, česnekový nebo kečup s bylinkami.
- Pokud máte rádi sýrové varianty, můžete na kečup přidat plátek vašeho oblíbeného sýra a nechat jej na řízku rozpustit.
- Pro lehkou variantu můžete řízky místo smažení upéct v troubě na pečicím papíru při 200 °C asi 15-20 minut, dokud nebudou zlatavé.