Kávový krém recept
Kávový krém je lahodný dezert, který můžete připravit z následujících ingrediencí:
Smetana ke šlehání (33 % tuku) - 250 ml
Práškový cukr - 3 lžíce
Instantní káva - 2 lžičky
Vanilkový extrakt - 1/2 lžičky
Horká voda - 1 lžíce
Recept na přípravu kávového krému:
Začněte tím, že si rozpustíte instantní kávu v horké vodě a nechte ji chvíli vychladnout. Smetanu ke šlehání dejte do velké mísy a začněte ji šlehat elektrickým šlehačem. Jakmile začne smetana nabývat na objemu, postupně přidávejte práškový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud směs nezíská pevnou konzistenci. Nakonec pomalu vmíchejte rozpuštěnou a vychladlou kávu do smetany a šlehejte, dokud nevznikne hladký, jednolitý krém.
Tipy pro dokonalý kávový krém:
Ujistěte se, že smetana i nádoba, ve které budete krém šlehat, jsou dobře vychlazené. To pomůže dosáhnout lepší a stabilnější konzistence krému.
Při přidávání kávy do smetany se ujistěte, že je káva skutečně vychladlá, aby nedošlo k rozpuštění tužšího krému.
Pro intenzivnější kávovou chuť můžete zvýšit množství instantní kávy, ale pozor, aby krém nebyl příliš hořký.
Kávový krém můžete použít jako náplň do dortů, jako topping na palačinky, nebo ho servírovat s ovocem pro osvěžující dezert.