Kávový korpus (bábovka) z remosky recept


Kávový korpus (bábovka) z remosky recept
Kávový korpus neboli bábovka z remosky je jednoduchý recept, který perfektně doplní odpolední kávu. Zde je postup, jak na to.
Ingredience:

250 g hladké mouky
200 g cukru krupice
1 balíček prášku do pečiva
4 vejce
100 ml oleje
100 ml silného, studeného espresa nebo silné instantní kávy
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

Recept:

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte vanilkový extrakt, olej a postupně přilévejte kávu. Neustále přitom míchejte, aby se ingredience spojily.
Do směsi s vejci postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nebude těsto hladké a bez hrudek.
Remosku předehřejte na střední teplotu a vymažte tukem nebo vložte pečící papír.
Těsto nalijte do remosky a pečte přibližně 45 minut. Čas pečení se může lišit v závislosti na konkrétním modelu remosky, proto doporučuji po 30 minutách prověřit špejlí, zda je těsto upečené.
Po upečení nechejte bábovku chvilku v remosce odpočinout, poté ji vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Tipy:

Pro intenzivnější kávovou chuť můžete do těsta přidat lžíci rozpustné kávy navíc.
Bábovku můžete ozdobit polevou z bílé nebo tmavé čokolády nebo jen posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných vlašských ořechů nebo lískových ořechů pro křupavou texturu.

Tento jednoduchý recept na kávovou bábovku v remosce je skvělým doplňkem k odpolednímu čaji nebo kávě. Užijte si její přípravu i samotné mlsání!