Kávové trojhránky recept


Kávové trojhránky recept.

Pokud máš chuť na něco sladkého k odpolednímu čaji nebo kávě, kávové trojhránky jsou skvělou volbou. Tady je jednoduchý recept, jak si tyto lahodné cukroví připravit doma.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 1 velké vejce
- 2 lžíce rozpustné kávy
- 1 lžíce horké vody
- na ozdobu čokoládová poleva nebo moučkový cukr

Recept:
1. Začni předehříváním trouby na 180 stupňů C a vylož si plech na pečení pečicím papírem.
2. V malé misce smíchej rozpustnou kávu s lžící horké vody, dokud se káva úplně nerozpustí a nech ji vychladnout.
3. Ve větší míse smíchej hladkou mouku a moučkový cukr. Přidej máslo nakrájené na kousky a začni těsto rukama míchat, dokud nevznikne drobenka.
4. Do směsi přidej vejce a vychladlou kávu a zpracuj těsto, dokud nevznikne hladké a jednolité.
5. Těsto rozděl na stejně velké kousky a každý z nich tvaruj do trojhránkové formy.
6. Trojhránky peč v předehřáté troubě asi 10-12 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
7. Po upečení nech trojhránky chvíli vychladnout na plechu a pak je přemísti na mřížku, aby úplně vychladly.
8. Nakonec je můžeš ozdobit čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem.

Tipy:
- S kávovou příchutí můžeš experimentovat. Podle chuti můžeš přidat více nebo méně rozpustné kávy.
- Při zdobení čokoládovou polevou můžeš použít vidličku pro vytvoření jemných čar nebo sáček, ze kterého uděláš tenký otvor pro precizní dekoraci.
- Pokud preferuješ méně sladké cukroví, sniž množství moučkového cukru v receptu.
- Uchovej trojhránky v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.

Příprava těchto kávových trojhránků je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to. Jsou skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a jistě potěší každého milovníka sladkého.