Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí recept


Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí recept
Ingredience pro kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, kávu, ořechy, čokoládu, skořici, prášek do pečiva a mléko.
Recept začíná tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte 200 g mouky, 150 g cukru, 1 lžičku prášku do pečiva a 1 lžičku mleté skořice. V jiné nádobě rozšlehejte 3 vejce s 100 ml mléka a 100 g rozpuštěného másla. Přidejte 2 lžičky rozpustné kávy rozpuštěné ve 2 lžících horké vody. Směs vlijte do suchých ingrediencí a dobře promíchejte.
Poté přidejte 100 g nasekaných ořechů a 100 g nasekané hořké čokolády. Vymíchejte hladké těsto, které rozetřete do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut.
Po upečení nechte koláč chvíli vychladnout, pak ho vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Nakonec koláč krájejte na řezy.
Tipy pro lepší výsledek zahrnují použití kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaa pro intenzivnější chuť a přidání lžičky vanilkového extraktu do těsta pro jemnější aroma. Můžete také řezy posypat moučkovým cukrem nebo polévkou z čokolády pro dekorativní efekt.