Kávové řezy recept.
Kávové řezy jsou oblíbeným dezertem, který kombinuje bohatou chuť kávy s lahodným těstem a krémem. Ideální pro milovníky kávy a sladkého pečiva. Připravte si tento dezert pro speciální příležitosti nebo jako nedělní pochoutku.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku oleje
- 1/2 šálku silného černého kávy (vychladlého)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Pro krém:
- 250 g másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 lžíce instantní kávy rozpuštěné ve 2 lžících horké vody
- 1 vanilkový cukr
Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Ve velké míse vyšlehejte vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
3. Postupně přidejte olej a vychladlou kávu, míchejte do hladkého.
4. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte do tekuté směsi, míchejte do hladka.
5. Vylejte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut nebo dokud není těsto upečené.
6. Nechte upečené těsto úplně vychladnout.
7. Pro krém: Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rozpuštěnou kávou do hladkého krému.
8. Rozetřete krém rovnoměrně na vychladlý korpus.
9. Dezert nechte v chladničce odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc, než ho podáváte.
Tipy:
- Pro intenzivnější kávovou chuť můžete přidat více rozpuštěné kávy do krému.
- Kávové řezy lze posypat kakaovým práškem nebo ozdobit čerstvým ovocem pro lepší vizuální efekt.
- Ujistěte se, že máte kvalitní instantní kávu pro maximální chuť.
- Dezert je ještě lepší druhý den, takže je ideální jej připravit den předem.
Užijte si své kávové řezy!