Kávové ořechy s polevou recept


Kávové ořechy s polevou recept.

Ingredience:

- 200 g vlašských ořechů
- 1 lžíce instantní kávy
- 2 lžíce horké vody
- 100 g čokolády na vaření
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce medu nebo jiného sladidla
- Špetka soli

Recept:

1. Začneme přípravou kávové směsi. V malé misce promícháme instantní kávu s horkou vodou, dokud se káva zcela nerozpustí.
2. V další misce smícháme vlašské ořechy, připravenou kávovou směs, med a špetku soli. Vše důkladně promícháme, aby se ořechy obalily kávovou směsí.
3. Ořechy rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut. Mezitím občas promícháme, aby se ořechy rovnoměrně opekly.
4. Zatímco se ořechy pečou, připravíme si čokoládovou polevu. V malém rendlíku na mírném ohni rozpustíme čokoládu společně s kokosovým olejem. Když je čokoláda úplně rozpuštěná a směs je hladká, odstavíme z ohně.
5. Opečené ořechy vyjmeme z trouby a necháme je chvíli vychladnout.
6. Pak ořechy ponoříme do čokoládové polevy nebo je polejeme čokoládou a necháme ztuhnout na pečicím papíru.
7. Kávové ořechy s polevou přeneseme do servírovací mísy nebo je uložíme do vzduchotěsné nádoby pro pozdější použití.

Tipy:

- Před pečením ořechů je můžete obalit také v kakaovém prášku pro extra čokoládový zážitek.
- Pro veganskou verzi receptu použijte veganskou čokoládu a jako sladidlo sirup z agáve nebo javorový sirup.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do směsi před pečením trochu červené papriky nebo skořice.
- Uložené v chladnu a suchu mohou kávové ořechy s polevou vydržet několik týdnů, ale díky jejich lahodné chuti budou pravděpodobně dojedeny mnohem dříve.