Kávová poleva třená recept


Kávová poleva třená recept.

Ingredience na kávovou polevu třenou:

- 1 lžíce rozpustné kávy
- 3 lžíce vroucí vody
- 200 g moučkového cukru
- 100 g másla

Recept:

1. Nejprve si připravte rozpustnou kávu. Do malé misky dejte lžíci rozpustné kávy a zalijte ji třemi lžícemi vroucí vody. Důkladně promíchejte, dokud se káva úplně nerozpustí.
2. V jiné míse smíchejte moučkový cukr a změklé máslo. Pomocí elektrického mixéru nebo ruční šlehače začněte máslo s cukrem šlehat.
3. Postupně, za stálého šlehání, přilévejte rozpuštěnou kávu do směsi cukru a másla. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladkou a jednolitou polevu.
4. Kávovou polevu třenou můžete použít ihned nebo ji uložit do ledničky, kde ztuhne a bude vhodná k dalšímu zpracování.

Tipy:

- Pro intenzivnější kávový zážitek můžete použít silnější kávu nebo zvýšit množství rozpustné kávy.
- Pokud chcete, aby byla poleva tekutější, můžete přidat více rozpuštěné kávy. Naopak pro hustší konzistenci přidejte více moučkového cukru.
- Tuto polevu můžete použít na dorty, moučníky, palačinky nebo jako náplň do pečiva. Hodí se výborně k dezertům s kávovou nebo čokoládovou příchutí.
- Nezapomeňte, že poleva ztuhne po uložení do chladu, takže pokud potřebujete polevu roztírat, je lepší ji použít mírně teplou nebo ji před použitím na chvíli nechat zahřát na pokojovou teplotu.
- Pro zdobení můžete kávovou polevu třenou zakončit posypáním mletou kávou nebo čokoládovými hoblinami pro ještě lákavější vzhled a chuť.