Kaštanový tunel recept


Kaštanový tunel recept.

Ingredience:
- 400 g vařených a oloupaných kaštanů
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 100 g hořké čokolády
- moučkový cukr na posypání

Recept:
1. Kaštany společně s mlékem dáme do hrnce a vaříme na mírném ohni, dokud nezměknou. Vzniklou směs necháme vychladnout.
2. Připravené kaštany pak propasírujeme nebo rozmixujeme na hladkou kaši.
3. Do kaštanové kaše přidáme máslo, moučkový cukr a rum. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladká směs.
4. Směs rozdělíme na dvě části. Jednu část necháme tak, jak je, a do druhé přidáme na malé kousky nasekanou čokoládu.
5. Na pracovní plochu položíme potravinářskou folii a na ni rozprostřeme první část směsi do tvaru obdélníku.
6. Následně na ní rozetřeme druhou část směsi s čokoládou.
7. S pomocí folie z obou vrstev vytvarujeme válec a necháme v chladu ztuhnout.
8. Před podáváním pokrájíme na plátky a můžeme posypat moučkovým cukrem.

Tipy:
- Místo rumu můžete použít vanilkový extrakt pro dětskou verzi.
- Pokud chcete kaštanový tunel ještě více zvlhčit, můžete přidat do kaštanové směsi trochu smetany.
- Při servírování můžete použít také čerstvé ovoce nebo šlehačku pro dekoraci a doplnění chuti.