Kaštanová bábovka recept.
Na přípravu kaštanové bábovky budete potřebovat následující ingredience:
- 250 g kaštanového pyré
- 200 g másla nebo margarínu
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Recept na kaštanovou bábovku:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
2. V míse smíchejte změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce, po každém dobře promíchejte.
3. Přidejte kaštanové pyré a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchejte.
4. Ve druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
5. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 45-55 minut, nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
7. Hotovou bábovku nechte vychladnout v formě na mřížce asi 10 minut, poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
Tipy pro dokonalou kaštanovou bábovku:
- Pokud nemáte kaštanové pyré, můžete ho snadno připravit sami z vařených a oloupaných kaštanů, které rozmixujete do hladka.
- Pro ještě bohatší kaštanovou chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných pečených kaštanů.
- Bábovka bude ještě vláčnější, pokud těsto před pečením necháte asi 30 minut odpočinout.
- Pokud máte rádi čokoládu, přidejte do těsta 2 lžíce kakaa pro jemnou čokoládovou příchuť.
- Kaštanovou bábovku můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.